Talent Dynamics – ett profileringsystem

Skärmklipp_Vi tar hjälp av ett profileringsverktyg som heter Talent Dynamics. Detta ger dig nycklarna till verkligt effektiv kommunikation, (rent av facit*). Det lär dig hur och vad du ska göra för att alltid jobba utifrån dina styrkor.

Talent Dynamics är inget nytt under solen. Det bygger på en lära som går tillbaka flera tusen år och ursprungligen kommer från Kina, men som idag är mer aktuell än någonsin och oerhört användbar.

Genom att få förståelse och insikt i vilken typ av personlighetsprofil du är och hur du bäst kommunicerar med andra, får du även en förståelse för att andra har annat sätt att kommunicera på. När du lär dig använda detta är det som att ”gjuta olja på vågorna” i alla samtal du för. Både privat och i jobbet. Därmed undviks onödig irritation och friktion och allt kommer att flyta på så mycket bättre. Det är som att sitta i en kanot och tidigare ha försökt paddla motströms. Du blir helt slut efter en stund och orkar inte paddla hur länge som helst. Med Talent Dynamics som grund istället, så vänder du kanoten och flyter med strömmen och behöver bara paddla lite. Här finns en kort film i ett av våra blogginlägg som beskriver detta lite.

IMG_1139I ett team på en arbetsplats är detta ett fantastiskt verktyg att använda sig av. Både som ett sätt att identifiera att rätt person arbetar med rätt saker på rätt sätt, men även hur du bäst kommunicerar med hen.
På våra workshops uppstår ofta aha-upplevelser när deltagarna plötsligt förstår varför en tokig situation har uppstått, eller varför hen alltid missförstår sin kollega. De kanske bara har rakt motsatta personlighetsprofiler och därmed har olika sätt att lösa problem på. Det kan leda till slitningar istället för att man kan ha insikt och förståelse i att hen behöver få lösa problemet på just sitt sätt.

Det är därför vi känner det som att detta är facit. Vill du också ha hjälp att hitta just ditt facit för din arbetsplats? Kontakta oss för en workshop eller föreläsning.

Fyra personlighetsdrag

PersonlighetsdragEn personlighetsprofil består av fyra olika personlighetsdrag;

 • Dynamo
 • Blaze
 • Tempo
 • Steel

De olika personlighetsdragen har olika styrkor och svagheter:

Dynamo

 • Bra på att starta saker, entusiasmerande, dynamisk
 • Svårt att avsluta saker

Blaze

 • Bra på att nätverka, utåtriktad, passionerad
 • Blir lätt distraherad

Tempo

 • Bra på timing, medkännande, en lagspelare
 • Behöver vägledning

Steel

 • Bra på att systematisera, att avsluta och med ett öga för detaljer
 • Har svårt att starta saker

unnamedKanske känner du igen dig mer i en av profilerna än de andra? För att exakt få reda på vilken personlighetsprofil du själv är, så är det ett bra ställe att börja på, att du själv gör testet och får en personlig genomgång via Skype på vad det betyder för din del och hur du kan använda dig av den här kunskapen. Välkommen att höra av dig redan idag så hjälper vi dig vända kanoten och paddla medströms istället!

Jag vill åka medströms istället

Vänd min kanot!

Vi använder även detta profileringsverktyg för att hjälpa till i parrelationer med kommunikationen samt för barn och ungdomar. Kontakta oss för mer information kring det.

Här kan du se en kortfattad film som på två minuter beskriver detta väldigt bra. Filmen är på engelska. För dig som vill få en mer detaljerad presentation så kika på filmen nedan. Och för dig som vill veta ännu lite mer, kontakta oss så berättar vi.

Denna film, även den på engelska, är 8 minuter. Vill du fördjupa dig ännu mer kan du läsa vidare här.

Kundutlåtanden/Testimonials

Så här säger några av de som haft en workshop med Talent Dynamics och hur de har hjälp dem och deras team. Filmerna är 2-4 minuter.

För dig som vill läsa mer om ursprunget och historien bakom Talent Dynamics rekommenderar vi föjlande länkar:

https://www.wikinedia.com/wiki/roger-hamilton-newsletter-april-2006/

http://www.wealthdynamics.com/the-history-of-wealth