creatorjeanetteIdéspruta med stora visioner och en passion för ständigt lärande

Redan som barn var det mig folk kom till när de behövde hjälp med att lösa problem. En god vän från skoltiden berättade för inte så länge sedan att hennes pappa varit imponerad av mitt sätt att komma med lösningar som avslutade alla diskussioner och alla kunde enas kring. Jag kom med lösningsförslag på stort och smått och jag utsågs även till rekommenderad läxhjälp av min lärare i matematik och fysik åt några av mina klasskamrater som behövde lite extra stöd på gymnasiet.

Mina förebilder hade länge varit tekniska innovatörer, och därför var kanske valet att börja på KTH och läsa till ingenjör ett uppenbart val efter gymnasiet. Men det räckte inte. Jag behövde lära mig andra saker också. Jag anmälde mig till alla möjliga kurser som fanns på KTH, allt från Teknisk Fotografi till Teknisk Spanska och Internationell Civilingenjör. Jag sökte också till kurser på andra skolor när ramarna på KTH blev för snäva och läste bland annat juridik på Stockholms Universitet och en kurs i entreprenörskap på Handelshögskolan i Stockholm. Och så har det fortsatt, även efter att jag börjat arbeta, och jag har vid sidan av jobbet lärt mig bland annat möbelsnickeri, spela gitarr och kinesiska.

Efter min tid på högskolan, började jag jobba som konsult på ett mindre företag för att inom ett år gå vidare till ett stort internationellt konsultbolag. Eftersom jag ville ha mer utrymme att arbeta efter eget huvud, bytte jag efter en längre tid till ett litet bolag igen. Men så insåg jag att jag ville gå vidare, jag ville satsa mer på att arbeta med de metoder och arbetssätt jag själv tror på och jag vill välja mina kunder och samarbetspartners själv, så jag blev konsult i eget bolag. Sedan tre år jag även styrelseledamot i Sveriges Ingenjörer i Distrikt Stockholm och jag har tidigare varit engagerad i flera idrottsstyrelser.

Jag har haft många olika affärsidéer under årens lopp, varav några har resulterat i bolag. Whyse AB är det senaste av mina bolag, och här kan jag med mina talanger och erfarenheter komma till min rätt, mycket tack vare vårt unika sätt att samarbeta, strukturera bolaget och fördela arbetsuppgifter. Vi kompletterar verkligen varandra i Whyse och jag önskar att fler hade det så som jag har det på jobbet.

Jag tycker att ett bra arbete ska vara så roligt att det inte känns arbetsamt.

Skklipp