Fredrik

Lord

Detaljfokuserad, siffernisse och LEGO-sorterare extraordinarie

Redan som liten visste jag att jag inte hade en aning om vad jag ville bli när jag blir stor. Så jag gled med strömmen och gjorde det jag tyckte var enkelt; läsa böcker, göra läxor et cetera. När slutet på gymnasiet närmade sig visste jag att jag absolut inte ville bestämma mig för ett jobb utan tog den säkra vägen ut – jag började läsa på Kungliga Tekniska Högskolan. Efter fem år på högskolan var jag äntligen mogen att söka ett jobb.

Efter min examen på KTH 1995 började jag på SSAB Oxelösund där jag arbetade som kvalitetsingenjör på stålverket. Där upptäckte jag att jag var en hopplös projektledare, men ett riktigt ess när det gällde att bygga Excelark och automatisera kvalitetsrapporterna. Så pass bra att en vän rekommenderade mig att söka ett jobb på en av Sveriges största banker som just Excelexpert. Där har jag varit anställd sedan 2000 och haft diverse programmeringsjobb inom bankens ränte- och valutahandel.

Whyse AB är mitt fjärde företag och min absoluta favorit. Att ha möjligheten att få hjälpa andra team åt nå sin absoluta topp med rätt person på rätt plats i laget är något jag ser fram mot.Skärmklp