412569426_d5a39527a9_zJa, vi är inte så många kvar, vi som använder Filofax. Därför är det nog dags att vi startar en stödgrupp. Anonyma Filofaxare. Vad tror du? Kan det finnas intresse? Eller är jag (Sophia Sundberg) den enda kvar? Blir lite sugen på att starta igång en Facebookgrupp kring detta…

Så fort det skall bokas möten idag åker mobilerna fram med den elektroniska kalendern. Men jag är inte där. Jag känner mig inte redo. Jag får ju inte den överblicken och enkelt kan bläddra från vecka till vecka och få den fantastiska översikten som en papperskalender ger…

Kan ju ärligt säga att jag då och då känner mig utanför när alla runtom står och bokar möten direkt i sina telefoner och jag kan inte vara med. För jag tog inte med min stora tegelsten från kontoret… Av säkerhetsskäl vill jag inte gärna att den lämnar kontoret nämligen. I den har jag a l l t. Sedan 2010 faktiskt… Den som spar han har, hihi. Å andra sidan när någon står där och mipplar med sin telefon, den hänger sig, appen krånglar, det laggar osv osv osv. Då är det jätteskönt att kunna bläddra i sin kalender… Ja, kärleken till min Filofax är beständig. Jag älskar den, och dess fina skinnpärm. Den är dessutom så rejäl och härlig. Och så fylld till bredden med fina minnen, och foton, noteringar, gamla konsertbiljetter osv.

DSC_1499Jag förstår och inser att det finns mängder med fördelar där man t.ex. kan dela kalendern med fler men för mig är det en enorm uppförsbacke att börja använda en elektronisk kalender… Det är så litet och så pyttigt. Man kan inte använda pennor i olika färgglada nyanser för att få en roligare, personligare och mer varierande kalender. Och hur sätter man in extra post-it lappar i en telefon. De där små extralapparna med kom-ihåg som man kan flytta mellan kylskåp och Filofax, sen tillbaka igen. Funkar minsann inte i telefonen… Jag kan ju  heller inte höra det härliga bläddrandet av sidor. Eller den underbara känslan att varje år inviga nya kalendersidor. Ahhhh, känslan av att sätta in ett helt nytt år i sin Filofax – ljuvligt!

Så, jag kämpar emot ett tag till och behåller min papperskalender. Varmt välkommen att sympatisera med mig genom en gilla-markering eller liknande. Jag behöver allt stöd jag kan få…Jag kommer nog inte kunna stå emot en elektronisk kalender så länge till… Särskilt eftersom både Fredrik och Jeanette är supermoderna med sina elektroniska kalendrar och jätteduktiga med att använda dessa till sin fulla potential.

Länge leve Filofaxen! Eller kanske – inte så länge till leve Filofaxen… Vi får se.

Anonyma ”Filofaxare”, eller ”kärleken till en papperskalender”
Tagged on:                         

2 thoughts on “Anonyma ”Filofaxare”, eller ”kärleken till en papperskalender”

 • 2016-06-10 at 23:52
  Permalink

  Jag har tidigare arbetat inom en IT-support som supportansvarig och ändå föredrog jag och gör det än idag den ”analoga” kalendern.
  Filofax, numera även en bokningskalender.
  Jag fick argumentera bra för att få ha min Filofax, chefen tyckte att den inte var nödvändig.
  Men jag håller med dig. Den är underbar att ha – speciellt när tekniken strular.

  Reply
  • 2016-06-10 at 23:55
   Permalink

   Hej Benita!
   Tack för att du delar detta med mig. Det känns kanon att få höra! Har du A5-modellen? Skinnpärm? Vilken färg? Jag blir ju jättenyfiken :)
   Trevlig helg! Hälsningar Sophia

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *