Skärmklipp1Det här är den vanligaste frågan vi får i Whyse. Kan man hitta sin optimala partner med hjälp av Talent Dynamics? Frågan gäller oftast privatlivet, men kan appliceras även i affärslivet om du t.ex. ska starta ett företag tillsammans med någon eller inleder ett nytt samarbete.

Ska du leta efter någon som är lik dig så ni får det lättsamt med kommunikationen och har det enkelt med att tänka och lösa problem på samma sätt. Det blir inte så mycket slitningar och irritation om man fungerar relativt lika.

Nä, det är förvisso sant, men man har inte samma möjlighet att skapa synergieffekter och att komplettera varandra heller.

Om vi tänker oss situationen med att du och två personer till ska starta ett företag tillsammans och ni alla är väldigt spontana och impulsiva. Ni har lätt att fatta beslut och gillar uppstartsfasen av att dra igång ett nytt bolag. Ni är duktiga med att se lösningar och har gott om idéer. Ni kanske också är duktiga på marknadsföring och försäljning. Så, ni kör igång. Men ingen av er är road av att ta kundtjänstärenden, skriva offerter eller att fakturera. Ni kanske heller inte har så stort behov av bygga upp ett CRM system och bygga processer. Så hur långt kommer ni då? Efter ett tag kommer ni märka att verksamheten haltar. Ingen som är duktig på att se till att saker följs upp och avslutas. Istället startas nya saker igång, sprungna ur en ny idé ni hade.

Det kommer även innebära att ni kommer att behöva utföra uppgifter som kräver väldigt mycket energi av er att göra, då de inte ligger i er rätta talang att göra. Som t.ex. uppföljningsbiten. Kanske leder det till att någon av er blir sjukskriven och verksamheten haltar ännu mer.

Jag menar inte att måla fan på väggen. Det är klart att det är kul att starta bolag (eller anställa) de som man känner sig lika som. Men, om du istället skulle tänka tvärtom? Vem är mest olik mig? Den personen kommer att kunna komplettera dig bäst och till och med få energi av det som kan dränera dig på energi. Och tvärtom. Tänk vilka synergier ni kommer att kunna skapa tillsammans.

Bara av att känna till varandras personlighetsprofiler får du oerhört mycket hjälp. Det kommer i ett befintligt projekt/samarbete/team vara jättelätt att fördela arbetsuppgiftera till rätt person. Det kommer effektivisera er så ni blir mer produktiva samtidigt som ni får roligare på jobbet. Detta kan även leda till minskad sjukfrånvaro och att undvika omplaceringar samt friställande av personal i vissa fall.

Så, om du vill få hjälp med detta på din arbetsplats i ditt team, eller vid rekrytering så är du välkommen att höra av dig! Eller kanske du står och ska inleda ett samarbete eller starta ett företag tillsammans med andra? Varmt välkommen att höra av dig så hjälper vi dig!

Vi föreläser om:

  • Få ett bättre och roligare samarbete med dina arbetskamrater
  • Hållbart ledarskap
  • Att förstå varandras olikheter och det fantastiska i att vara olika
  • Att skapa vardagsbalans och lära sig hushålla med sin energi
  • Konflikthantering

Dessutom kan vi skräddarsy föreläsningar utifrån dessa kunskaper till dig.

Avslutningsvis, för att svara på frågan gällande privatlivet, så fungerar alla personlighetsprofiler med alla. Och såklart underlättar det massor i en relation att man förstår hur man själv kommunicerar och hur ens partner kommunicerar. Därför erbjuder vi även en parutbildning. Hör av dig om du vill veta mer om den så kan vi skicka ett informationsblad!

Lika barn leka bäst? Eller, ”opposites attract”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *